Pad koji je iznenadio i same Nemce

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad koji je iznenadio i same Nemce

Nezaposlenost u Nemačkoj neočekivano je pala u oktobru, što je još jedan pokazatelj povratka poverenja kompanija u moć najveće evropske privrede.

Prema saopštenju Federalne agencije za rad, broj nezaposlenih osoba u Nemačkoj u oktobru je, prema sezonski prilagođenim podacima, smanjen za 22.000 na 2,887 miliona, dok su ekonomisti prognozirali skok nezaposlenosti za 4.000.

Stopa nezaposlenosti se, međutim, zadržala na nepromenjenom nivou, odnosno na najnižem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou za poslednje dve decenije od 6,7 odsto.

"Stanje privrede je i dalje dobro, dok je tržište rada relativno zdravo uprkos slabim podacima iz poslednjih nekoliko nedelja", izjavio je šef investicione kompanije "M.M. Varburg & Co", Karsten Klude.

Iako je nemačka vlada snizila prognoze rasta privrede za 2014. i 2015. godinu zbog geopolitičke krize i usporenog globalnog rasta, vlada u Berlinu poručuje da je domaća tražnja i dalje netaknuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj 6,3 odsto

Izvor: Blic, 30.Okt.2014

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj pala je u oktobru na 6,3 odsto, saopštio je danas Federalni statistički zavod...U Nemačkoj u oktobru je bilo 2,7 miliona nezaposlenih, 75.000 manje nego u septembru, kada je stopa nezapolsenosti iznosila 6,5 odsto...Na tržištu rada najveće privrede u Evropi, stopa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.