Pad inflacije do kraja godine

Izvor: S media, 16.Feb.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad inflacije do kraja godine

Prema procenama viceguvernera narodne banke Srbije Bojana Markovića inflacija dostiže maksimum krajem prvog tromesečja, a pad se očekuje u drgugoj polovini godine.

Narodna banka Srbije procenila je da će inflacija dostići maksimum krajem prvog ili početkom drugog tromesečja, dok se znatniji pad inflacije očekuje u drugoj polovini godine, ocenio je viceguverner NBS-a Bojan Marković.

On je izrazio očekivanje da će se inflacija krajem godine kretati oko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gornje granice cilja.

Inflacija na kraju prošle godine je iznosila 10,3 odsto.

Marković je kazao da je došlo do jačanja dinara jer je u decembru, januaru i prvih desetak dana februara priliv kapitala stranih investitora bio oko 500 miliona evra.

"Domaća tražnja je i dalje niska i usporavaće rast cena ali će njen dezinflatorni uticaj biti slabiji u narednom periodu zbog nastavka ekonomskog oporavka i odmrzavanja zarada u javnom sektoru", kazao je viceguverner NBS-a.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inflacija krajem godine oko 4,5 odsto

Izvor: Mondo, 16.Feb.2011

Narodna banka Srbije procenila je da će inflacija dostići maksimum krajem prvog ili početkom drugog tromesečja, dok se znatniji pad inflacije očekuje u drugoj polovini godine.

Nastavak na Mondo...

NBS će učiniti sve da održi stabilnost dinara

Izvor: Blic, 17.Feb.2011, 00:30

Inflacija će u prvih šest meseci biti na visokim dvocifrenim vrednostima, ali će u decembru biti svedena najviše na oko šest odsto, ocena je Bojana Markovića, viceguvernera Narodne banke Srbije...Ekonomista Goran Nikolić je bio mišljenja da na osnovu analize podataka NBS treba očekivati dugoročniju,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.