Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam ponuda za "Merkator"

LJUBLJANA - Osam kompanija je poslalo ponude za kupovinu više od trećine akcija najvećeg slovenačkog lanca prodavnica prehrambenih proizvoda "Merkatora", saopštila je ta firma. Sledećeg meseca će biti saopšteni uži izbor od četiri do pet kompanija od kojih se očekuje da su u mogućnosti da izvrše kupovinu.

Osam slovenačkih banaka prodaje svoj udeo od 36,35 odsto u vlasništvu "Merkatora" i očekuje se da će posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti okončan u prvoj polovini godine. Procenjuje se da imovina "Merkatora" vredi gotovo 630 miliona evra, sa objektima u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Albaniji.

"Merkator" planira da u naredne dve godine uđe na tržišta Kosova i Makedonije.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiglo osam ponuda za Merkator

Izvor: B92, 09.Feb.2010

Ljubljana -- Osam kompanija je poslalo ponude za kupovinu više od trećine akcija najvećeg slovenačkog lanca prehrambenih prodavnica Merkatora, saopštila je ta firma...Sledećeg meseca će biti saopšteni uži izbor od četiri do pet kompanija od kojih se očekuje da su u mogućnosti da izvrše kupovinu....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.