Oprost računa košta EPS 200 mil RSD

Izvor: B92, 24.Feb.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprost računa košta EPS 200 mil RSD

Beograd -- Elektroprivreda Srbije objavila je da će opraštanje februarskih računa za struju najugorženijim građanima to javno preduzeće koštati više od 200 miliona dinara.

Plaćanja februarskog računa biće oslobođeno oko 102.000 najugroženijih potrošača, a njihov prosečni račun je 2.000 dinara, rekao je direktor Sektora za tarifne kupce u Direkciji EPS-a Milan Mirosavljević.

On je istakao da je elektroenergetski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem Srbije i dalje "napregnut" i pozvao građane da štede struju.

Predstavnici EPS-a su podsetili da će plaćanja februarskog računa za struju biti oslobođeni kupci koji imaju pravo na materijalno obezbedjenje za potrošnju do 450 kilovatsati (kWh) mesečno i kupci u stanju izuzetne socijalne potrebe za potrošnju do 350 kolovatčasova mesečno. Za potrošnju preko predviđenog limita, kako su naveli, tim potrošačima se obračunavaju postojeći popusti koje su i do sada koristili.

"Svi razlozi za racionalnu potrošnju električne energije ostaju i dalje", rekao je Mirosavljević, podsećajući da je EPS upravo zbog teške energetske situacije zbog velikih hladnoća odlučio da nagradi građanje koji u februaru budu manje trošili.

Pravo na taj popust od 30 odsto će, kako je podsetio, imaće građani čija prosečna dnevna potošnja niža za najmanje 15 odsto od prosečne dnevne potrošnje u januaru.

Mirosavljević je istakao da će svim građanima koji ostvare pravo na popust na računima za februar sve to biti jasno prikazano.

Upravni odbor EPS-a je 13. februara odlučio i da 102.000 najugroženijih domaćinstava oslobodi plaćanja računa za struju za februar, na predlog predsednika Srbije Borisa Tadića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koliko EPS košta oprost dugova?

Izvor: Mondo, 24.Feb.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila da će opraštanje februarskih računa za struju najugroženijim građanima to javno preduzeće koštati više od 200 miliona dinara.

Nastavak na Mondo...

Opraštanje dugova EPS košta više od 200 miliona dinara

Izvor: EMportal, 24.Feb.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je danas da će opraštanje februarskih računa za struju najugorženijim građanima to javno preduzeće koštati više od 200 miliona dinara.

Nastavak na EMportal...

Popusti EPS-a koštaju 200 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2012, 00:21

Plaćanja februarskog računa biće oslobođeno oko 102.000 najugroženijih potrošača čiji prosečni račun iznosi oko 2.000 dinara. To znači da će EPS zbog opraštanja računa za struju najugroženijim građanima ostati bez 200 miliona dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.