Odliv investicija iz CG upola manji

Izvor: B92, 28.Maj.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odliv investicija iz CG upola manji

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prva tri meseca ove godine iznosio je 100 miliona evra, što je 5,4 odsto manje nego u isto vreme lane.

To znači da se iz Crne Gore odlilo 13,8 miliona evra, što je čak 48,6 odsto manje, pokazali su preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Kako je navedeno u novom Biltenu CBCG, priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 52,5 miliona, što čini 52,5 odsto ukupnog priliva. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Od toga je u nekretnine uloženo 34,7 miliona, a u preduzeća i banke 17,7 miliona evra.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 45,3 miliona evra ili 45,3 odsto ukupnog priliva, dok su povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu iznosila 2,2 miliona evra.

Odliv po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo iznosio je 6,0 miliona evra, dok se na povlačenje novca nerezidenata investiranog u Crnu Goru odnosilo 7,8 miliona evra, preneli su crnogorski mediji pisanje agencije MINA-biznis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odliv investicija iz CG upola manji

Izvor: Capital.ba, 28.Maj.2015

PODGORICA, Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u Crnu Goru u prva tri mjeseca ove godine iznosio je 100 miliona evra, što je 5,4 odsto manje nego u isto vrijeme lani. To znači da se iz Crne Gore odlilo 13,8 miliona evra, što je čak 48,6 odsto manje, pokazali su preliminarni podaci Centralne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.