Od sutra zvanična primena Prelaznog trgovinskog sporazuma

Izvor: Blic, 31.Jan.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra zvanična primena Prelaznog trgovinskog sporazuma

Prelazni trgovinski sporazum Evropske unije i Srbije sutra će zvanično stupiti na snagu.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ocenio je da puna obostrana primena Prelaznog sporazuma otvara put Srbije ka pristupanju Evopskoj uniji.

On je naveo da je ekonomski značaj primene Prelaznog sporazuma to što će Srbija biti privlačnija za strane investitore, dok je politički značaj u tome što će praćenje napretka biti važna stavka kada Evropska komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude razmatrala kandidaturu Srbije.

Prvi sastanak Komiteta EU i Vlade Srbije za praćenje primene Prelaznog trgovinskog sporazuma trebalo bi da da bude održan između 10. i 15. marta.

EU je 7. decembra odmrzla primenu Prelaznog trgovinskog sporazuma sa Srbijom, kojim je predviđena postepena liberalizacije trgovine u roku od šest godina.

Srbija je jednostrano počela da primenjuje Prelazni trgovinski sporazuma sa EU 30. januara 2009. godine, a od 1. januara ove godine smanjila je carine u skladu sa drugom godinom primene sporazuma.

Prelazni trgovinski sporazum je deo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra zvanična primena Prelaznog trgovinskog sporazuma

Izvor: Kurir, 31.Jan.2010

BEOGRAD, 31. januara 2010. (Beta) - Prelazni trgovinski sporazum Evropske unije (EU) i Srbije sutra će zvanično stupiti na snagu. Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer (Vincent Degert) ocenio je da puna obostrana primena Prelaznog sporazuma otvara put Srbije ka pristupanju Evopskoj...

Nastavak na Kurir...

Počela primena Prelaznog sporazuma

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2010

  Prelazni trgovinski sporazum Evropske unije i Srbije, koji predviđa postepenu liberalizaciju trgovine, danas je zvanično stupio na snagu. Šef Delegacije Evropske  unije u Srbiji Vensan Dežer ocenio je da puna obostrana primena Prelaznog  sporazuma otvara put Srbije ka pristupanju Evropskoj...

Nastavak na Radio 021...

Primena Prelaznog trgovinskog sporazuma od ponedeljka

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jan.2010

BEOGRAD, 31. januara 2010. (Beta) - Prelazni trgovinski sporazum Evropske unije i Srbije u ponedeljak će zvanično stupiti na snagu. Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ocenio je da puna obostrana primena Prelaznog sporazuma otvara put Srbije ka pristupanju Evopskoj uniji. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Od sutra primena Prelaznog trgovinskog sporazuma

Izvor: S media, 31.Jan.2010

Prelazni trgovinski sporazum Evropske unije i Srbije sutra će zvanično stupiti na snagu. ..Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ocenio je da puna obostrana primena Prelaznog sporazuma otvara put Srbije ka pristupanju Evopskoj uniji...On je naveo da je ekonomski značaj primene Prelaznog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.