Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od lokalnih nameta zavisi privlačenje investitora

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović danas je ukazala da lokalne vlasti treba da imaju u vidu da od njihovih odluka o poreskim i parafiskalnim nametima zavisi investiciona klima i privlačenje investitora

"Lokalne samouprave moraju da budu svesne toga da će odbiti investitora koji gleda gde da uloži novac, ako mu stave na trošak sve moguće parafiskalne namete", kazala je Mihajlović novinarima posle sednice Zajedničke grupe za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << unapređenje pozicije Srbije na rang listi Svetske banke po uslovima poslovanja.

Na pitanje novinara po kojim kriterijumima opštine određuju parafiskalne namete, kao i porez na imovinu koji je ove godine uvećan i do 80 odsto, ona je istakla se dešava da su lokalne vlasti potpuno samostalne u svemu što je strateški važno za njihov razvoj, a onda kada potroše sav novac, traže pomoć Vlade.

"Moraće da se definiše tačno šta je moguće, a šta nikako nije moguće kada govorimo o investicionoj klimi na nivou lokalne samouprave", kazala je Mihajlović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Od lokalnih nameta zavisi privlačenje investitora

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2015

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović danas je ukazala da lokalne vlasti treba da imaju u vidu da od njihovih odluka o poreskim i parafiskalnim nametima zavisi investiciona klima i privlačenje investitora..."Lokalne samouprave moraju da budu svesne toga...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.