Od 11.juna obavezna primena hasap sistema bezbednosti hrane

Izvor: Blic, 05.Jun.2011, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 11.juna obavezna primena hasap sistema bezbednosti hrane

Od 11. juna proizvođači i trgovci hrane u Srbiji, prema Zakonu o bezbednosti hrane, moraće da primenjuju hasap (HAC CP) sistem za bezbednost hrane.

Ta obaveza se ne odnosi samo na primarne proizvođače hrane u Srbiji.

HAC CP je skraćenica od Hazard Analysis Critical Control Point, što u prevodu znači analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke.

Hasap sistem podrazumeva funkcionisanje i poslovanje u skladu sa principima dobre higijensko-proizvođačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prakse, kao načina za obezbeđenje sigurnog i bezbednog proizvoda.

Zakon o bezbednosti hrane je donet 2009. godine i obavezuje sve učesnike u lancu proizvodnje, prerade i prometa hrane u Srbiji da od 11. juna 2011. godine uspostave, ali ne i da sertifikuju hasap sistem.

Za neuvođenje hasap sistema predviđene su kazne - pokretanje postupaka za privredni prestup za pravna lica, mere zabrane obavljanja delatnosti za privredna društva, dok je za preduzetnike predviđeno pokretanje postupka za prekršaj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrana bezbednija od 11. juna?

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2011

Od 11. juna proizvođači i trgovci hrane u Srbiji, prema Zakonu o bezbednosti hrane, moraće da primenjuju hasap (HAC CP) sistem za bezbednost hrane.

Nastavak na Radio 021...

HASAP SISTEM OBAVEZAN OD 11. JUNA

Izvor: Kurir, 05.Jun.2011

BEOGRAD - Od 11. juna proizvođači i trgovci hrane u Srbiji, prema Zakonu o bezbednosti hrane, moraće da primenjuju hasap (HAC CP) sistem za bezbednost hrane. Ta obaveza se ne odnosi samo na primarne proizvođače hrane u Srbiji...HAC CP je skraćenica od Hazard Analysis (analizis) Critical (kritikal)...

Nastavak na Kurir...

Bolja kontrola bezbednosti hrane

Izvor: Blic, 06.Jun.2011, 01:10

BEOGRAD - Od 11. juna proizvođači i trgovci hrane u Srbiji, prema Zakonu o bezbednosti hrane, moraće da primenjuju Hasap (HACCP) sistem za bezbednost hrane. Ta obaveza se ne odnosi samo na primarne proizvođače hrane u Srbiji...HACCP je skraćenica od Hazard Analysis Critical Control Point, što...

Nastavak na Blic...

U Srbiji obavezan HACCP sistem za bezbednost hrane

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jun.2011

BEOGRAD - Od 11. juna proizvođači i trgovci hrane u U Srbiji obavezni su da primenjuju  HACCP sistem za bezbednost hrane

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.