Obeležen Dan oslobođenja Kikinde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan oslobođenja Kikinde

Povodom obeležavanja 6. oktobra, dana oslobođenja Kikinde u Drugom svetskom ratu, položeni su venci na Spomenik žrtvama fašizma od 1941. do 1945. godine.

Polaganju venaca prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, predstavnici SUBNOR-a AP Vojvodine, Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida, Savez rezervnih vojnih starešina, predstavnici centra Minisarstva odbrane iz Kikinde, Udruženje saveza potomaka ratnika od 1912. do 1920. godine, Udruženje srpski ratni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veterani Kikinde, predstavnici Jevrejske zajednice, kao I drugih udruženja I institucija.

Minutom ćutanja odata je pošta svim žrtvama fašizma u Kikindi tokom Drugog svetskog rata. O istorijskim podacima govorio je istoričar Marko Milošev, koji je istakao da je 6. oktobar posebno važan datum za građane Kikinde, jer od ovog datuma počinje prava borba Kikinđana da se opet izgradi grad, oslobođeni grad, nošen novim idejama.

U znak sećanja na 6. oktobar i Dan oslobođenja Kikinde, Svetomir Atanacković, predsednik SUBNOR-a AP Vojvodine ukazao je na značaj sećanja na žrtve.

"Danas smo ovde da kažemo da ovde leže junaci, heroji, čak i više od heroja. Mi ih se rado sećamo, rado im poklanjamo naše sećanje i nećemo dozvoliti da bilo ko i na bilo koji način zaboravi na njhovu žrtvu",naglasio je Svetomir Atanacković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.