Novo kinesko čudo - Voz ide ili leti? VIDEO

Izvor: B92, 26.Jun.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo kinesko čudo - Voz ide ili leti? VIDEO

Peking -- Kineski brzi voz poslednje generacije debitovao je na trasi Peking-Šangaj, a vožnja na najprometnijoj deonici u Kini trajala je nešto manje od šest sati.

Na toj deonici bilo je ukupno deset stanica.

Novi super brzi vozovi razvijaju brzinu od čak 400 kilometara na sat, uz konstantnu brzinu od 350 kilometar na sat.

Voz je konstruisan i proizveden u Kini.

Voz ima ugrađen sofisticiran sistem za nadzor koji neprestano proverava njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << performanse i automatski ga usporava u hitnim slučajevima ili vanrednim okolnostima.

Zahvaljujući mobilnom sistemu transmisije, kontrolni centar je osposobljen da prati kretanje voza u realnom vremenu.

Kina ima najveću železničku mrežu na svetu, koja je krajem 2016. godine imala 22.000 kilometara, što je 60 odsto svetske mreže.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kineski brzi voz debitovao na trasi Peking-Šangaj

Izvor: Capital.ba, 26.Jun.2017

PEKING , Kineski brzi voz posljednje generacije debitovao je na trasi Peking-Šangaj, a vožnja na najprometnijoj dionici u Kini trajala je nešto manje od šest sati. Na toj dionici bilo je ukupno deset stanica. Novi super brzi vozovi razvijaju brzinu od čak 400 kilometara na sat, uz konstantnu brzinu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.