Novi vlasnik čuva plate

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnik čuva plate

Direktor "Štada grupe" u "Hemofarmu" u Vršcu "HEMOFARM", zajedno sa svojom matičnom kompanijom "Štadom", mogao bi uskoro da dobije novog vlasnika. Jednog od najvećih nemačkih proizvođača lekova, a time i njegovu fabriku u Srbiji, nameravaju da preuzmu investicioni fondovi "Bejn kapital" i "Sinven". Zaposleni u Srbiji, njih 3.000, baš kao i njihove kolege u još 30 zemalja sveta nemaju razloga za brigu jer se budući vlasnik obavezao da neće menjati radna prava i zarade. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << To je danas došao da uveri zaposlene u Vršcu prvi čovek "Štada grupe" Matijas Videnfels. Budući vlasnici su se obavazali da će se uzdržati od otkaza u naredne četiri godine. Izuzetak su oni koji su već bili planirani. - Ovo je najsnažniji investicioni ugovor koji je ikada ispregovaran u Nemačkoj - istakao je Videnfels. - Sa ovim investicionim fondovima delimo uverenje o značaju razvoja generičke industrije lekova i želju za daljim rastom i brigom o ljudima. Bitka za akcije "Štade" traje više od pola godine. Uprava je tek početkom aprila objavila da prihvata ponudu "Bejn kapitala" i "Sinvena" i preporučuje akcionarima da im prodaju svoje udele. Investitori nude 65,28 evra po akciji i 0,72 evra dividende. Uz otplatu dugova "Štade" ukupna cena dostiže 5,3 milijarde evra. Plan sadašnje uprave je da "Štada" 2019. ostvari prihode od 2,7 milijardi evra i profit od oko 590 miliona evra, a budući vlasnici prihvataju viziju razvoja. Spremni su da obezbede i finansijsku i stratešku podršku za eventualne akvizicije, proširenje ponude proizvoda i osvajanje novih tržišta u razvoju. AKCIONARI SA SVIH KONTINENATA VLASNIČKU strukturu "Štada grupe" čini 34.000 akcionara iz svih delova sveta. Najviše je građana Nemačke - 48 odsto. Iz Severne Amerike potiče njih 22 odsto, iz Evrope, bez Velike Britanije i Nemačke, je 18 odsto, iz Velike Britanije devet odsto, nepoznatog prebivališta tri odsto i dva odsto iz ostatka sveta. Čak 67 odsto akcionara predstavljaju investiconi fondovi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Investicioni fondovi kupuju Štadu i Hemofarm

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2017

Nemačka farmaceutska grupa Štada, u sklopu koje posluje Hemofarm, prihvatila je ponudu dva investiciona fonda, Bejn kapitala i Sinvena, za preuzimanje akcija u vrednosti od 5,31 milijardi evra, izjavio je danas generalni direktor i predsednik Upravnog odbora Štada grupe, Matijas Videnfels..."Mi kao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.