Novi krug otkaza: Šel ukida 2.200 mesta

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi krug otkaza: Šel ukida 2.200 mesta

London -- Anglo-holandska naftni div Rojal Dač Šel ukida najmanje 2.200 radnih mesta zbog turbulentnih vremena u naftnoj industriji, saopšteno je iz te kompanije.

"Ovo su teška vremena za naftnu industriju i na nama je da donesemo nove, teške odluke, kako bismo osigurali da Šel ostane konkurentan u aktuelnoj, produženoj krizi", izjavio je potpredsednik Šela za Veliku Britaniju i Irsku Pol Gudfelou u obraćanju zaposlenima, a prenosi američka agencija AP.

Najnoviji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezovi su nastavak već realizovanih otpuštanja koja su usledila zbog spajanja Šela sa kompanijom BG Grup, navodi AP, i dodaje da će poslednja mera Šela uzrokovati ukidanje oko 475 pozicija na platformama u Severnom moru.

Naftne kompanije širom sveta smanjuju radnu snagu i odlažu investicije radi prilagodjavanja na niže cene energenata koje su pale zbog visoke globalne proizvodnje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Shell ukida 2.200 radnih mjesta

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2016, 09:29

LONDON - Royal Dutch Shell ukida najmanje 2.200 radnih mjesta zbog turbulentnih vremena u naftnoj industriji..."Ovo su teška vremena za naftnu industriju i na nama je da donesemo nove, teške odluke, kako bismo osigurali da Shell ostane konkurentan u aktualnoj, produženoj krizi", izjavio je potpredsjednik...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.