Nobel za ekonomiju Britancu Ditonu

Izvor: B92, 12.Okt.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobel za ekonomiju Britancu Ditonu

Britanski ekonomista Angus Diton dobitnik je Nobelove nagrade za ekonomiju za 2015. za analizu potrošnje, siromaštva i blagostanja.

"Da bismo kreirali ekonomsku politiku koja promoviše blagostanje i smanjuje siromaštvo, prvo moramo da razumemo individualne izbore pri potrošnji. Više od bilo koga drugog, Angus Diton je unapredio to razumevanje", navela je švedska kraljevska akademija, a preneo Rojters.

Nobelova nagrada za ekonomiju uspostavljenja je 1968, a ovogodišnja nagrada vredna je osam miliona švedskih kruna (978.000 dolara).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angusu Ditonu Nobelova nagrada za ekonomiju

Izvor: RTS, 12.Okt.2015

Ekonomista Angus Diton dobio je Nobelovu nagradu za ekonomiju za "analize potrošnje, siromaštva i blagostanja". . Diton (69), rođen u Škotskoj, na Prinstonu je profesor ekonomije i međunarodnih odnosa, prenosi Beta...Švedska...

Nastavak na RTS...

Diton dobio nobela za ekonomiju, evo i zašto...

Izvor: Mondo, 12.Okt.2015

Britanski ekonomista Angus Diton dobitnik je Nobelove nagrade za ekonomiju za 2015. za analizu potrošnje, siromaštva i blagostanja, saopštila je danas švedska kraljevska akademija...Foto: printscreen.."Da bismo kreirali ekonomsku politiku koja promoviše blagostanje i smanjuje siromaštvo, prvo moramo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.