Niče nova fabrika Gorenja u Valjevu

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niče nova fabrika Gorenja u Valjevu

Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoja Verica Kalanović potpisaće sutra Ugovor o izgradnji nove fabrike Gorenja u Valjevu.

U toj fabrici će biti otvoreno 400 radnih mesta, najavljeno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Svečano potpisivanje Ugovora obaviće se u kompaniji Gorenje u Valjevu, gde će biti izgrađena potpuno nova fabrika rashladnih uređaja na 30.000 metara kvadratnih, navedeno je u saopštenju.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije Gorenje Franjo Bobinac rekao je prošle nedelje da će se broj zaposlenih u Srbiji, koji sada iznosi 1.100 ljudi, od sredine ove godine uvećati, verovatno, na više od 1.500.

Bobinac je rekao da je ta kompanija u proteklih šest do sedam godina uložila oko 70 miliona evra u tri fabrike u Srbiji - u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru.

Prema njegovim rečima, Srbija ima veoma dobre podsticaje za strane investitore i jasno artikulisanu politiku da su strana ulaganja dobrodošla, tako da nije slučajno što je Gorenje odlučilo da ulaže baš u njoj, gde ima i dobavljače za svoje fabrike.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gorenje gradi još jednu fabriku u Valjevu

Izvor: Capital.ba, 25.Apr.2012

BEOGRAD, Potpredsjednica Vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović potpisaće sutra Ugovor o izgradnji nove fabrike Gorenja u Valjevu, u kojoj će biti otvoreno 400 radnih mjesta, ..

Nastavak na Capital.ba...

"Gorenje" gradi još jednu fabriku u Valjevu - Potpisivanje ugovora 26. aprila 2012.

Izvor: Namestaj.rs, 26.Apr.2012, 13:13

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović potpisaće sutra Ugovor o izgradnji nove fabrike "Gorenja" u Valjevu, u kojoj će zaposleno 400 radnika, najavljeno je danas iz kabineta potpredsednice vlade.Svečano potpisivanje Ugovora obaviće se u kompaniji "Gorenje"...

Nastavak na Namestaj.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.