Izvor: Danas, 26.Dec.2014, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenajavljene provere učesnika na tržištu

Beograd - Komisija za zaštitu konkurencije uskoro će početi nenajavljene provere prometa kod učesnika na tržištu, najavio je predsednik te Komisije Miloje Obradović i dodao da će i sam biti deo tima koji će ići na uviđaje. On je naglasio da Komisija do sada nije koristila sva ovlašćenja i nije radila nenajavljene kontrole u slučaju kad se osnovano sumnja sa postoji opasnost uklanjanja ili izmene dokaza koje poseduju učesnici na tržištu.

Kako je objasnio, postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << se sprovodi kontrolom prostorija, odnosno podataka, isprava i stvari u vlasništvu kontrolisanog učesnika na tržištu. Komisija je u međuvremenu nabavila novi softver koji omogućava obradu podataka a zaposleni su prošli specijalnu obuku kako bi mogli da to obave.

Obradović je najavio i da će Komisija pokrenuti postupak izmene Zakona o zaštiti konkurencije jer su uočene mane sadašnjeg zakona, koji je u primeni od 2009. godine. „U prvom tromesečju naredne godine utvrdićemo da li će biti potrebno donositi novi zakon o zaštiti konkurencije, ili menjati postojeći“, rekao je Obradović.

Prema rečima Obradovića, koji je od prošlog meseca na dužnosti direktora Komisije, naredne godine će uraditi analizu finansijskog sektora, zatim tržišta nafte i naftnih derivata i maloprodaje i veleprodaje, kako bi utvrdila da li je narušena tržišna konkurencija, na štetu drugih učesnika na tržištu i građana.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Antimonopolska komisija najavila oštrije kontrole

Izvor: B&F Online, 26.Dec.2014

Komisija za zaštitu konkurencije uskoro će početi nenajavljene provere prometa kod učesnika na tržištu, najavio je predsednik te komisije Miloje Obradović i dodao da će i sam biti deo tima koji će ići na uviđaje. On je naglasio da Komisija do sada nije koristila sva ovlašćenja i nije radila...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.