Nemci posle pola veka okreću list

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci posle pola veka okreću list

Berlin -- Nemačka je, prvi put od 1969. godine, usvojila izbalansirani budžet za 2015. godinu.

Zakonodavci u donjem domu nemačkog parlamenta, Bundestagu, većinski su glasali za usvajanje nacrta budžeta za narednu godinu koji prvi put u poslednjih 46 godina ne predviđa rast javnog duga Nemačke, prenela je agencija Frans pres.

U intervjuu državnom radiju Dojčlandfank, nemački ministar finansija Volfgang Šojble je rekao da Nemačka ispunjava svoju obavezu prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budućim generacijama i da na ovaj način doprinosi održivom rastu.

Opozicione partije i pojedini ekonomisti kritikovali su, međutim, nastojanja zvaničnog Berlina da uravnoteži budžet, uz tvrdnje da takav potez nema nikakvog ekonomskog smisla i da može obuzdati privredni rast i investicije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka: Prvi put za 46 godina usvojen izbalansiran budžet

Izvor: Blic, 28.Nov.2014

Zakonodavci u Bundestagu, donjem domu nemačkog parlamenta, većinski su glasali za usvajanje nacrta budžeta za narednu godinu koji prvi put od 1969. godine ne predviđa rast javnog duga Nemačke, prenela je agencija Frans pres...U intervjuu državnom radiju Dojčlandfank, nemački ministar finansija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.