Nemački stočari ulažu u Srbiju?

Izvor: B92, 28.Jan.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački stočari ulažu u Srbiju?

Beograd -- Jedan od najvećih stočarskih koncerna u Evropi, nemačka Angus grupa najavila je mogućnost investiranja u poljoprivredu Srbije.

Angus grupa je izrazila želju za saradnju sa potencijalnim partnerima iz oblasti stočarstva u Srbiji, i najavila je da će njeni predstavnici doći u četvorodnevnu posetu Srbiji.

Prvi u nizu sastanaka biće održan sutra, 29. januara u Privrednoj komori Beograda, saopšteno je iz komore.

Privredna delegacija Nemačke u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pored predstavnika Angus grupe nalaze i predstavnici stočarske agencije Stelon, tokom posete Srbiji sastaće se sa predstavnicima privrednih komora, kompanija iz agrobiznis sektora, zadružnih saveza, zadruga, lokalnih samouprava i poljoprivrednim proizvođačima.

Biće reči o mogućnostima poslovne saradnje u oblasti govedarstva.

Agencija Stelon i Angus koncern ponudiće srpskim poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i privrednim subjektima koji obavljaju stočarsku delatnost partnerstvo u proizvodnji stoke, uz obezbeđenje povoljnih kredita kod Nemačke razvojne banke KFW.

Nemački partneri najavili su i dodatna novčana sredstva vezana za početak proizvodnje, gde bi se pored farmi uključili proizvođači hrane, veterinarske ustanove i klanična industrija, podseća se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački stočarski koncern traži partnere u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2014

Privredna komora Beograda saopštila je danas da je jedan od najvećih stočarskih koncerna u Evropi, nemački Angus Grup (Group) zainteresovan za investiranje u poljoprivredu Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.