Nema rasta privrede u Srbiji

Izvor: Beta, 21.Apr.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema rasta privrede u Srbiji

BEOGRAD, 21. aprila 2015. (Beta) - Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm ocenio je u utorak da privreda u Srbiji nije stvarno pokrenuta uprkos vrlo hrabrim reformskim koracima koje je pokrenuo predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

"Uprkos reformskim koracima nije stvarno došlo do nekog poleta u zemlji i do nekog rasta u zemlji i to važi i za nemacka preduzeća u onoj meri u kojoj ona posluju u Srbiji", kazao je Vilhelm na predstavljanju rezultata ankete Nemačko-srpskog poslovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << udruženja (DSW) o uslovima poslovanja u Srbiji za 2015. godinu.

Prema njegovim rečima, ono što Srbiji nedostaje je preduzetnički duh, koji se izgubio kroz vreme, što je, kako je naveo, povezano i sa prošlošću, sa komunizmom i režimom Slobodana Miloševića.

"Mislim da je to težak zadatak koji ne može da se reši od danas do sutra, ali mislim da se upravo ovi reformski zakoni kreću u pravom pravcu, pruža se podrška privatnoj inicijativi, ali i radnici moraju da postanu fleksibilniji, a ne samo preduzeća", rekao je on.

Jedan od važnih koraka u reformi privrede Srbije je i privatizacija više od 500 državnih preduzeća, ali je pitanje je koliki broj tih "propalih" ili neaktivnih preduzeća će stvarno moći da se privatizuje, što do sada nije poznato, rekao je Vilhelm.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.