Nema predloga za ukidanje doprinosa za zdravstvo

Izvor: Beta, 15.Jan.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema predloga za ukidanje doprinosa za zdravstvo

BEOGRAD, 15. januara 2014. (Beta) - Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je u sredu da nije dobio formalan predlog o ukidanju doprinosa za zdravstvo i prebacivanja tereta lečenja gradjana na budžet, za šta se zalaže ministar privrede Saša Radulović.

"Nisam u vezi sa tim dobio nikakav formalan predlog, a u onome što sam uspeo vidim iz medija nisam video na koji način taj novac može da se nadomesti u trenutnoj finansijskoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Krstić novinarima nakon konferencije o programskom budžetu.

Krstić je ocenio da "nije uputno razgovarati o tome kako da smanjimo prihode u budžetu, bez spremnog odgovora na koji način oni mogu da se nadomeste".

On je istakao da razume ministra privrede koji je izneo predlog o ukidanju doprinosa za zdravstvo, ali je naveo da je to "sveobuhvatno pitanje kome ne treba pristupati na tako paušalan način".

Ministar finansija je saglasan da treba da se razgovara o poreskoj reformi, odnosno na koji način će se u narednih nekoliko godina poreski sistem najadekvatnije prilagoditi kako bi bio stimulativan i za privatni sektor.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija spremna za programski budžet od 2015.

Izvor: Beta, 15.Jan.2014

BEOGRAD, 15. januara 2014. (Beta) - Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je u sredu da je Srbija spremna za uvodjenje programskog budžeta 2015. godine, što je i propisano Zakonom o budžetskom sistemu...Krstić je na konferenciji o programskom budžetu "Transparentnije ka rezultatima", kazao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.