Nelegalna trgovina čini skoro trećinu prometa u Srbiji

Izvor: Blic, 24.Jul.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nelegalna trgovina čini skoro trećinu prometa u Srbiji

Nelegalna trgovina čini skoro trećinu prometa u Srbiji, što nanosi velike štete privredi, državi i potrošačima, rečeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS).

U ukupnoj trgovinskoj delatnosti u Srbiji siva ekonomija učestvuje blizu 30 procenata izjavila je danas za Tanjug sekretar Udruženja PKS za trgovinu Gordana Hašimbegović.

Ona je istakla da su najčešći oblici nelegalne trgovine prodaja robe preko oglasa, na pijacama i uličnim tezgama, u neprijavljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prodavnicama i ilegalnim distributivnim centrima, kućna prodaja dok je veliki broj radnika zaposlen u sivoj zoni.

Da bi siva ekonomija bila preusmerena u legalne tokove neophodno je pojačati rad inspekcijskih, carinskih i drugih nadležnih službi, omogućiti kreditnu podršku malim i srednjim preduzećima pri otpočinjanju biznisa, smanjiti poreze na zarade i parafiskalna opterećenja lokalnim samoupravama, naglasila je Hašimbegović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulična prodaja nanosi veliku štetu

Izvor: B92, 24.Jul.2012

Beograd -- Nelegalna trgovina čini skoro trećinu prometa u Srbiji, što nanosi velike štete privredi, državi i potrošačima, rečeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS)...U ukupnoj trgovinskoj delatnosti u Srbiji siva ekonomija učestvuje blizu 30 procenata izjavila je danas za Tanjug sekretar Udruženja...

Nastavak na B92...

Nelegalna trgovina čini trećinu prometa u Srbiji

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2012

Nelegalna trgovina čini skoro trećinu prometa u Srbiji, što nanosi velike štete privredi, državi i potrošačima, rečeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Nastavak na Radio 021...

Siva ekonomija

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jul.2012, 14:10

Nelegalna trgovina čini skoro trećinu prometa u Srbiji, što nanosi velike štete privredi, državi i potrošačima, rečeno je u Privrednoj komori Srbije.Nelegalna trgovina čini skoro trećinu prometa u Srbiji, što nanosi velike štete privredi, državi i potrošačima, rečeno je u Privrednoj komori...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.