Nedostatak vesti oborio evropske berze

Izvor: B92, 21.Mar.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostatak vesti oborio evropske berze

London/Njujork -- Evropski berzanski indeksi su pali, pošto snažan oporavak šangajskog indeksa nije uspeo da pogura vrednost ostalih akcija na svetskim berzama.

Iako su evropske akcije u kasnom jutarnjem trgovanju porasle, one su tokom popodneva izgubile na vrednosti, prenosi agencija Frans pres.

Londonski indeks akcija FTSE 100 je oslabio za 0,3 odsto, na 6.169,04 poena, frankfurtski DAX za 0,4 odsto, na 9.915,44 poena, pariski KAK 40 za 0,6 odsto, na 4.437,54 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Euro Stoxx za 0,5 odsto, na 3.044,80 poena.

"Opšti nedostatak važnih vesti i podataka je pružio malo impulsa tržišnim kretanjima u Evropi", izjavio je trgovac kompanije Siti ov London markets, Markus Huber.

U međuvremenu, akcije na Vosltritu su 25 minuta od početka trgovanja porasle, nakon vesti da je Meriot internešnel poboljšao ponudu za preuzimanje hotelskog operatera Starvud hotelsa, čime je nadmašio ponudu kineskog rivala Anbanga.

Industrijski Dau DŽons napredovao za 0,05 odsto, širi S&P 500 za 0,07 odsto, a tehnološki Nasdak za 0,24 odsto.

Deonice u Kini su danas uzletele, nakon što su kineske vlasti olabavile propise vezano za pozajmice koje su namenjene kupovini deonica. Zvezda dana je bio Šangajski kompozitni indeks, koji je premašio granicu od 3.000 poena, prvi put za dva meseca.

Tokijska berza je danas bila zatvorena zbog državnog praznika, navodi AFP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropske berze u padu, a američke rastu

Izvor: Blic, 22.Mar.2016, 01:45

Evropski berzanski indeksi su danas pali, pošto snažan oporavak šangajskog indeksa zbog promena uslova trgovanja u Kini, nije uspeo da pogura vrednost ostalih akcija na svetskim berzama...Iako su evropske akcije u kasnom jutarnjem trgovanju porasle, one su tokom popodneva izgubile na vrednosti, prenosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.