Nastavljaju se radovi na Žeželju

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se radovi na "Žeželju"

Novi Sad -- Novosadsko preduzeće "Pro industri" dobilo je juče 1,6 miliona dinara koliko je tražilo od "Mostogradnje" u Beogradu ne bi li platilo PDV, piše "Dnevnik".

"Mostogradnja" ovoj novosadskoj firmi duguje oko 15 miliona dinara za izvedene radove na izgradnji Žežljevog mosta, a pošto na isplatu duga "Pro industri" čeka više meseci, dva puta je do sada s drugim podizvođačima organizovala proteste u neposrednoj bilizini Žeželjevog mosta.

“Nema više razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da protestujemo jer smo dobili deo novca koji smo i tražili. Očekujem da celokupan dug od oko 15 miliona dinara bude isplaćen u što skorije vreme“, rekao je Jovan Brkić, direktor i vlasnik preduzeća “Pro industri”, koje je započelo poslove na izgradnji novog drumsko železničkog mosta preko Dunava još u aprilu prošle godine, a obavljalo ih je sve do juna ove godine.

Prema Brkićevim navodima nastavak izgradnje Žeželjevog mosta mogao bi da usledi vrlo brzo, pošto su iz “ Mostogradnje”, kao glavnog podizvođača kozorcijuma kojem je povereno podizanje novog “Žeželja”, dobili informaciju da radovi kreću već u ponedeljak 28. jula.

Izgradnja novog Žeželjevog mosta je počela 2011 godine ali su radovi kasnili, a rokovi probijani zbog nesuglasica između investitora “Železice Srbije” i izvođača radova špansko – italijanskog konzorcijuma “Azvi” u vezi s visinom troškova za radove.

Protestu radnika “Pro industri” pre nekoliko dana pridružili su se i zaposleni u još jednoj firmi -podizvođaču “Mostogradnje”, građevinskom preduzeću “LS kranovi” iz Rume.

Građevincima iz Rume za obavljene radove na mostu duguje se ukupno 53 miliona dinara, a vlasnik ove firme je upozorio da je neisplaćivanje duga od strane “Mostogradnje” direktna pretnja opstanku njegovog preduzeća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.