Izvor: B92, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak spora o Voda Vodi

Beograd -- Ministarstvo ekonomije razmatra žalbu Vojina Đorđevića povodom vlasničkog spora s Divcem oko kompanije Voda Voda.

U međuvremenu, predsednik kompanije Si&Si izjavio je da je upis Divca kao jedinog vlasnika Voda Vode deo prljave igre kojom neko pokušava da mu otme kompaniju. Đorđević je rekao da su umešani i neki funkcioneri, ali nije želeo da kaže koji.

Da bi Divac postao vlasnik 30 odsto Voda Vode, ugovorom o prenosu vlasništva predviđena su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri koraka. Najpre je 100 odsto vlasništva Voda Vode sa SI&Si prešlo na Đorđevića, a kao drugi korak tih 100 odsto prelazi na Divca. Poslednja faza u realizaciji tog ugovora je da Đorđević uloži novac i tom dokapitalizacijom postane vlasnik 70 odsto Voda Vode.

Đorđević taj put naziva nenormalnim. "Kad sam protestovao tom funkcioneru i Nikeziću, da nije normalno da Divac u jednom trenutku bude vlasnik 100 odsto, rečeno mi je da je skoro uvredljivo, da ja sedim s patrijarhom. Vlade Divac je patrijarh i on neće nikog prevariti, nego ćemo mi zajednički istovremeno odneti na šalter agencije tri dokumenta", kaže Đorđević.

"Osetio sam veliku prevaru, momenat prevare, ali sam bio siguran pošto treba promeniti osnivačka akta, da ne može da ode u Agenciju i da, ako ode, neće moći da ga upišu. Tako je i bilo. Međutim, na kraju su ga upisali", rekao je Đorđević.

U Agenciji za privredne registre, nadležnoj za upis novog vlasnika, potvrđuju da se Divac upisao kao vlasnik Voda Vode na osnovu ugovora s Đorđevićem, a potom i izmenjenog osnivačkog akta koje je potpisao bivši košarkaš, što je, ponovljaju u agenciji, u skladu sa zakonom.

Ružica Mačukat iz Agencije kaže da potpis Vojina Đorđevića na izmeni osnivačkog akta nije ni bio potreban jer zaključenjem ugovora o prenosu udela Vlade Divac postaje jedini član privrednog društva i kao takav samo on može da donese izmene i dopune osnivačkog akta privrednog društva.

Da li je Divac zakonito upisan kao vlasnik Voda Vode ispitaće Ministarstvo ekonomije, najkasnije za 30 dana.

Divčev zastupnik i direktor Voda Vode Zvonimir Nikezić nije želeo da govori o sporu, podsećajući na Divčevo saopštenje poslato iz kabineta Voda Vode. U saopštenju stoji da je Divac zakonito preuzeo vlasništvo u toj firmi, a da Đorđević nije ispunio obaveze iz ugovora koji su potpisali u decembru prošle godine, o kupoprodaji 30 odsto preduzeća Voda Voda i Gorki list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.