Izvor: Banke.Online.rs, 31.Jul.2012, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše žalbi na povećanje kamata za stambene kredite

Narodna banka Srbije primila je za prvih šest meseci čak 65 odsto više prigovora na rad banaka nego što je to bio slučaj prošle godine u isto vreme. Klijenti su bolje informisani pa ima više pritužbi, te su tako najviše zamerki imali na promenu kamatne stope na kredite, a žalili su se i na to kako im banke vode tekuće račune i platne kartice. U NBS je stiglo 775 prigovora na rad banaka, dok je glavni razlog za povećan broj žalbi novi propis o zaštiti korisnika finansijskih usluga, koji se primenjuje od kraja prošle godine, navode u toj instituciji. Dve trećine primedaba je stiglo jer su klijenti smatrali da im banke nisu propisno uskladile kamatnu stopu na zajam. Gotovo polovina oštećenih su korisnici stambenih kredita, dok su se na loš obračun kamate daleko manje žalili oni koji su podigli potrošački i gotovinski zajam. - Korisnici su uputili primedbe i zbog poteškoća u otplati duga po osnovu kredita, kreditnih kartica, kao i nemogućnosti da refinansiraju dugovanja, naročito kada je reč o pozajmicama u švajcarskim francima - navode u NBS. Petar Grujić iz Folksbanke kaže za „24 sata“ da je povećan broj prigovora na rad banaka zapravo pozitivan, jer premda im povećan broj žalbi pravi veći posao pošto moraju dodatno da angažuju službenike, kritike klijenata im pomažu da unaprede poslovanje. - Sada tačno znamo koju uslugu pružamo slabije ili zašto su redovi samo u određenim poslovnicama. To nam omogućava da propuste ispravimo u budućnosti - kaže Grujić. I u ostalim bankama koje smo pozvali kažu da je veća informisanost građana o njihovim pravima uticala na povećan broj prigovora. - Dobra priprema i još bolja realizacija svih novih regulativa donela je rezultat da nismo zabeležili povećan broj žalbi klijenata u odnosu na prosečan broj u toku godine - navode u Eurobank EFG.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na Banke.Online.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najviše žalbi na povećanje kamata za stambene kredite

Izvor: YU-Build.rs, 31.Jul.2012

Narodna banka Srbije primila je za prvih šest meseci čak 65 odsto više prigovora na rad banaka nego što je to bio slučaj prošle godine u isto vreme. Klijenti su bolje informisani pa ima više pritužbi, te su tako najviše zamerki imali na promenu kamatne stope na kredite, a žalili su se i na...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.