Najmlađa milijarderka na svetu

Izvor: B92, 17.Avg.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađa milijarderka na svetu

Elizabet Holmes osnovala je firmu za brze krvne testove u jesen 2003. godine, kada je imala samo 19 godina.

Njena firma danas vredi više od 9 milijardi dolara i ima 500 zaposlenih. Elizabet Holmes, koja danas ima 30 godina najmlađa je milijarderka na svetu koja je sama stvorila bogatstvo.

U pozadini uspeha Elizabet Holmes, koja je napustila Stanford i nikad nije diplomirala, je njen idealizam i želja da promeni svet nabolje.

Svrha njenog revolucionarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistema testiranja krvi je rano otkrivanje zdravstvenog probleme, pre nego što se pretvori u po život opasnu bolest.

"Mi verujemo da je pristup zdravstvenim informacijama u trenutku kada je to najvažnije osnovno ljudsko pravo. Radimo na tome da omogućimo svakome, bez obzira na to koliko ima novca, gde žive ili kakvo ima osiguranje, da ima pristup informacijama koje mogu pomoći da im se promene životi", kaže Holmes.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elizabet Holmes najmlađa milijarderka na svijetu

Izvor: Capital.ba, 17.Avg.2014

NJUJORK, Elizabet Holmes osnovala je firmu za brze krvne testove u jesen 2003. godine, kada je imala samo 19 godina. Njena firma danas vrijedi više od 9 milijardi dolara i ima 500 zaposlenih. Elizabet Holmes, koja danas ima 30 godina najmlađa je milijarderka na svijetu koja je sama stvorila bogatstvo. U...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.