Najbizarnija Google-ova pitanja na razgovoru za posao: Zbunjuju i genijalce

Izvor: S media, 25.Nov.2012, 02:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbizarnija Google-ova pitanja na razgovoru za posao: Zbunjuju i genijalce

Svojim budućim direktorima i inženjerima Google postavlja mnoga pitanja koja se odnose na uspehe (i neuspehe) tokom njihovog školovanja, ali najgora stvar su tzv. mozgalice, odnosno neka luda pitanja od kojih boli glava.

Pitanja su takva da će zbuniti čak i najpametnije. Izdvajamo 15 najbizarnijih:

1. Koliko biste naplatili pranje svih prozora u Sietleu?

2. Koliko puta dnevno će se kazaljke sata preklopiti?

3. Koliko majstora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za uštimavanje klavira postoji u celom svetu?

4. Koliko loptica za golf stane u školski autobus?

5. U zemlji u kojoj ljudi žele samo dečake, svaka porodica nastoji da dobije dete dok ne dobije dečaka. Ako dobije devojčicu, nastoji da dobije novo dete. Ako dobije dečaka onda će prestati. Koliki je odnos dečaka i devojčica u toj zemlji?

6. Napravite plan evakuacije za San Francisko.

7. Dobili ste dva jaja i imate pristup zgradi od 100 spratova. Jaja mogu biti vrlo tvrda ili vrlo krhka, što znači da se mogu razbiti ako padnu s prvog sprata ili se čak ne moraju razbiti ni ako padnu i sa stotog sprata. Oba jaja su identična. Morate odrediti najviši sprat s kojeg jaje može biti bačeno, a da se pritom ne razbije. Pitanje je koliko padova trebate isprobati. Pritom možete razbiti dva jaja.

8. Zašto su ivice šahtova okrugle?

9. Objasnite značenje izraza dead beef.

10. Čovek je dogurao automobil do hotela i izgubio sve svoje bogatstvo. Šta se dogodilo?

11. Potrebno je da proverite ima li vaš prijatelj Bob tačan broj vašeg telefona, ali ne možete ga direktno pitati. Pitanje morate napisati na papiriću koji ćete dati Evi, koja će ga predati Bobu i vratiti vam odgovor. Šta morate napisati na papiriću, osim samog pitanja, da bi Bob mogao razumeti poruku, a da Eva ne može pročitati vaš telefonski broj?

12. Kapetan ste gusarskog boda i vaša posada treba da glasa o tome kako će podeliti zlato. Ako se manje od pola gusara složi s vama, vi umirete. Kako biste raspodelili zlato tako da dobijete dobiti dobar deo plena, a da ipak preživite.

13. Objasnite bazu podataka u tri rečenice svom osmogodišnjem nećaku.

14. Smanjili ste se na veličinu novčića od pet centi, ali je i vaša masa proporcionalno smanjena tako da zadrži svoju izvornu gustoću. Potom ste bačeni u praznu čašu miksera, a oštrice će se pokrenuti za 60 sekundi. Šta ćete učiniti?

15. Imate osam loptica i sve su iste veličine. Sedam njih teži jednako, a jedna je malo teža. Kako ćete pomoću vage i samo dva vaganja pronaći loptu koja je teža?

(Tehnologija.me)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Najbizarnija Gugl-ova pitanja na razgovoru za posao

Izvor: Capital.ba, 25.Nov.2012

NJUJORK,  Gugl prilikom zapošljavanja postavlja zaista neugodna pitanja. Pogledajte i provjerite da li biste prošli na njihovom razgovoru za posao.Svojim budućim direktorima i inženjerima Gugl postavlja mnoga pitanja koja se ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.