NS: U javnom sektoru višak 70 radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: U javnom sektoru višak 70 radnika

Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru u Novom Sadu treba da bude 8 380 zaposlenih, a višak čini 70 radnika, saopšteno je večeras iz Kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića.

Kako je utvrđeno, u Novom Sadu u javnom sektoru ima 8.450 stalno zaposlenih.

U saopštenju se precizira da u broj zaposlenih koji je potrebno racionalizovati ulaze zaposleni koji ispunjavaju uslove za odlazak u penziju, dok će se ostatak zaposlenih do utvrđenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broja racionalizovati uz isplatu otpremnine u skladu sa propisima o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

"Na osnovu Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru i Odluke Vlade Republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne Pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu određeno je da maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu Grada Novog Sada iznosi 8.380", kaže se u saopštenju.

Iz Kabineta gradonačelnika dodaju da je Grad Novi Sad je formirao Radnu grupu za pripremu akta kojim se utvrđuje maksimalan broj zaposlenih za svaki organizacioni oblik u sistemu Grada Novog Sada, čiji je zadatak bio da izvrši analizu i sveobuhvatno sagleda stanje u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave, koja se odnosi na broj zaposlenih, strukturu i osposobljenost za efikasno, stručno i uspešno obavljanje poslova.

Ta Radna grupa je, kako je saopšteno, utvrdila da u sistemu Grada Novog Sada ima 8.450 zaposlenih na neodređeno vreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Novom Sadu u javnom sektoru višak 70 radnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016

Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru u Novom Sadu treba da bude 8 380 zaposlenih, a višak čini 70 radnika, saopšteno je večeras iz Kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića...Kako je utvrđeno, u Novom Sadu u javnom sektoru ima 8.450 stalno zaposlenih...U saopštenju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.