NIS: Prva pumpa u Republici Srpskoj

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS: Prva pumpa u Republici Srpskoj

Beograd -- Naftna industrija Srbije (NIS) sutra će otvoriti prvu benzinsku stanicu u Republici Srpskoj, u Laktašima kod Banjaluke.

U vlasništvu NIS-a u Bosni i Hercegovini je mreža od 28 benzinskih stanica koje je ta kompanija prošle godine kupila od austrijskog OMV-a.

NIS planira da do kraja 2013. godine ima najmanje 100 benzinskih pumpi u Bugarskoj, Rumuniji i BiH. Prema najavama poslovodstva NIS-a, plan kompanije je da se do 2015. godine udvostruči mreža benzinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanica, od kojih će polovina biti u inostranstvu.

Širenje mreže benzinskih stanica omogućiće NIS-u da plasira na tržište gorivo "evro 5" kvaliteta iz Rafinerije nafte u Pančevu, u kojoj je prva faza modernizacija, vredna 550 miliona evra, završena u novembru 2012. godine.

Na sajtu NIS-a (www.nis.rs) navodi da sa 332 benzinske stanice, šest autopunilišta za autogas i šest prodavnica boca, ta kompanija već ima najveću mrežu u Srbiji.

Vlasnici NIS-a su ruski Gaspromnjeft sa učešćem od 56 odsto u kapitalu, Republika Srbija ima udeo od 29,9 odsto, a preostali kapital je u vlasništvu pravnih lica i gradjana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NIS: Prva pumpa u Republici Srpskoj

Izvor: GdeInvestirati.com, 23.Jan.2013

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije (NIS) sutra će otvoriti prvu benzinsku stanicu u Republici Srpskoj, u Laktašima kod Banjaluke. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.