NBS ne brani nijedan nivo deviznog kursa

Izvor: Beta, 12.Dec.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS ne brani nijedan nivo deviznog kursa

BEOGRAD, 12. decembra 2014. (Beta) - Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da centralna banka ne brani nijedan nivo deviznog kursa, već svojim intervencijama, a povremeno i politikom obavezne rezerve, nastoji da ublaži prekomerne i kratkoročne oscilacije.

Ona je za Privrednog pregleda od petka kazala da očekuje da će sprovodjenje mera fiskalne konsolidacije i planiranih strukturnih reformi pozitivno uticati na stabilizaciju kretanja na deviznom tržištu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
"Pozitivan doprinos vrednosti dinara trebalo bi da ima i postizanje sporazuma s Medjunarodnim monetarnim fondom o zaključivanju novog aranžmana iz predostrožnosti", kazala je guvernerka.

Tabakovićeva priznaje da u ovoj godini Srbija ima rekordno visok devizni kurs, ali da se ne može govoriti o visokim dnevnim oscilacijama, zbog čega je, kako je kazala, utrošeno više od 1,66 milijardi evra iz deviznih rezervi NBS.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS ublažava prekomerne oscilacije dinara

Izvor: RTS, 12.Dec.2014

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da centralna banka ne brani nijedan nivo deviznog kursa, već svojim intervencijama, a povremeno i politikom obavezne rezerve, nastoji da ublaži prekomerne i kratkoročne oscilacije. ..Guverner je za današnji broj Privrednog pregleda...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.