NBS: Nije istina, plaćamo putarinu

Izvor: B92, 06.Mar.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Nije istina, plaćamo putarinu

Sva službena vozila Narodne banke Srbije, uključujući i automobil koji koristi guverner, plaćaju putarinu od marta 2013. godine, saopštila je centralna banka.

Vozilo guvernera već dve godine ima ugrađen elektronski uređaj TAG koji omogućava elektronsku naplatu putarine i automatsko skidanje sredstava sa računa tog elektronskog uređaja.

NBS na taj način demantuje Janka Veselinovića, poslanika SDS, koji je u Skupštini Srbije ranije danas rekao da guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NBS Jorgovanka Tabaković ne plaća putarinu, saopšteno je iz NBS.

NBS, međutim, u saopštenju nije navela da li su sredstva za putarinu uplaćuje guverner lično ili centralna banka za troškove.

Poslanik Socijaldemokrakse stranke Janko Veselinović izjavio je danas da ministri u Vladi Srbije, kao i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ne plaćaju putarinu, iako je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila da putarinu od 1. marta moraju da plaćaju svi državni organi.

Veselinović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ministarka Mihajlović obmanula javnost kada je rekla da i ministri plaćaju putarinu.

"Proverio sam iz više izvora, a jutros sam i lično proverio na naplatnoj rampi kod Novog Sada prema Beogradu, ministri ne plaćaju putarinu. Jutros sam pitao zaposlene na naplatnoj rampi kod Novog Sada prema Beogradu, rekli su da se ministri i ne zaustavljaju na naplatnoj rampi, a kamoli da plaćaju putarinu", kazao je Veselinović.

On je zaključio da je reč o "obmani ministarke Mihajlović".

"Dobio sam informaciju da ni guvernerka NBS ne plaća putarinu. Ko plaća putarinu? Plaćaju je samo poslanici iz provincije, odnosno poslanici van Beograda. To je za neke od njih ozbiljan problem naročito za one koje nisu na stalnom radu u skupštini jer od 27.000 koliko dobijaju kao poslaničku naknadu, 30.000 nekima treba da plate putarinu", rekao je Veselinović navodeći kao primer poslanike iz Niša.

Veselinović je pozvao na odgovornost ministarku Mihajlović zbog "obmanjivanja javnosti" kao i da "javno iznese podatke zbog čega njene kolege ministri i ona sama ne plaćaju putarinu".

Mihajlović je ranije izjavila da je resorno ministarstvo naložilo Putevima Srbije da od 1. marta svi državni organi moraju da plaćaju putarinu, osim policije, vatrogasaca, vojske i Hitne pomoći.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NBS: Nije istina da guvernerka ne plaća putarinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015

Sva službena vozila Narodne banke Srbije plaćaju putarinu, uključujući i automobil koji koristi guvernerka, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS)...U saopštenju se navodi da je izjava poslanika SDS Janka Veselinovića u Skupštini Srbije, a u kojoj je naveo da guvernerka NBS Jorgovanka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.