NALED: Do kraja marta predlog mera za suzbijanje sive ekonomije

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NALED: Do kraja marta predlog mera za suzbijanje sive ekonomije

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) saopštila je danas da će Stručna grupa za suzbijanje sive ekonomije, koju predvodi ta organizacija, do kraja marta pripremiti mere koje će predstavljati osnov za usvajanje nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Kako se navodi, u fokusu mera koje će biti podnete vladinom Koordinacionom telu za suzbijanje sive ekonomije, biće donošenje seta podsticajnih mera za privrednike koji žele da posluju legalno, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i seta kaznenih mera za privredne subjekte koji budu radili mimo zakona.

Dodaje se da će mere biti precizirane na osnovu istraživanja NALED-a, sprovedenog u okviru dvogodišnjeg Projekta jačanja konkurentnosti Srbije, koji je podržao USAID.

Istraživanje, koje je realizovao Ipsos stratedžik marketing, pokazalo je da je polovina stanovništva uverena da se obim sive ekonomije smanjio u poslednjih godinu dana dok 59 odsto privrednika nije zadovoljno rezultatima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Do marta mere za suzbijanje sive ekonomije

Izvor: B&F Online, 29.Jan.2015

Do kraja marta 2015. Stručna grupa za suzbijanje sive ekonomije koju predvodi NALED, pripremiće i predložiti mere kao osnov za usvajanje nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije. Fokus ovih mera, koje će biti podnete vladinom Koordinacionom telu suzbijanje sive ekonomije, biće donošenje...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.