Mudiz: Španija se oporavlja

Izvor: B92, 22.Apr.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mudiz: Španija se oporavlja

Njujork -- Španija, četvrta ekonomija evrozone, je na putu oporavka zahvaljući dinamizmu izvoza, saopštila je bonitetna agencija Mudiz.

U saopštenju se dodaje da neuravnoteženje javnih finasija ostaje najveća slabost španske privrede, preneo je AFP.

"Sada kada izvoz ostaje glavni motor španskog privrednog rasta, potrebno je povećati domaću potražnju od ove godine", upozoravaju analitičari Mudiza.

Španija je nedavno izašla iz druge recesije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjih pet godina ali nezaposlenost ostaje i dalje 26,03 odsto.

Agencija Mudiz je ovo saopštenje iznela dva meseca nakon odluke da poveća ocenu kreditnog rejtinga Španije na Baa2, uz pozitivnu prognozu.

Španski javni dug koji je krajem 2007. iznosio 36,3 odsto BDP krajem 2013. dostigla je istorijski maksimum od 93,9 odsto BDP.

Javni deficit je 2013. smanjen na 6,62 odsto 2013. posle 11,2 odsto 2009, ali i dalje ostaje iznad propisane granice za članice EU od tri odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španska ekonomija na putu oporavka

Izvor: Capital.ba, 22.Apr.2014

NJUJORK, Španija, četvrta ekonomija evrozone, je na putu oporavka zahvaljući dinamici izvoza, saopštila je bonitetna agencija Mudiz. U saopštenju se dodaje da neuravnoteženje javnih finasija ostaje najveća slabost španske privrede, prenio ..

Nastavak na Capital.ba...

Moody's: Španija se oporavlja

Izvor: GdeInvestirati.com, 23.Apr.2014, 15:18

Španija, četvrta ekonomija evrozone, je na putu oporavka zahvaljući dinamizmu izvoza, saopštila je bonitetna agencija Moody's. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.