Most Bratoljub preko Drine do 1. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most "Bratoljub" preko Drine do 1. novembra

Radovi na gradnji mosta "Bratoljub" na Drini, koji će spojiti obale Ljubovije i Bratunca, teku po planu i taj infrastrukturni objekat u vrednosti od 13 miliona evra biće završen do 1. novembra, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Šest stubova je do sada urađeno, od kojih četiri na teritoriji Srbije i dva na strani Republike Srpske, gde će biti podignuta još dva stuba.

Most će imati ukupno osam stubova, od čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri u reci i po dva na svakoj obali.

Sledeće sedmice počinje povezivanje stubova sa uzdužnim gredama, čime će ta građevina uskoro dobiti prve obrise mosta.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.

Srbija gradi ceo most, koji će biti dug 227 metara i imati biciklističku i pešačku stazu, kao i pristupne saobraćajnice u opštini Ljubovija.

Republika Srpska gradiće pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz u opštini Bratunac.

Radovi su počeli 20. oktobra 2015. godine i rok za završetak radova na celom projektu je 19. septembar 2017.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u stalnom kontaktu sa izvođačem radova i nadzorom i redovno kontroliše radove na terenu kako bi osiguralo da se rokovi poštuju, a eventualni problemi blagovremeno rešavaju.

Most "Bratoljub" će za privrednika iz Srpske biti najkraća veza sa Koridorom 11 i Lukom Bar.

Izvođač radova je firma MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja, a projekat je uradio Saobraćajni institute CIP iz Beograda.

360

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„Bratoljub“ će biti završen do 1. novembra

Izvor: Capital.ba, 04.Jul.2016

BEOGRAD, Radovi na gradnji mosta „Bratoljub“ na Drini, koji će spojiti obale Ljubovije i Bratunca, teku po planu i taj infrastrukturni objekat, vrijednosti 13 miliona evra, biće završen do 1. novembra, potvrđeno je u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije. Do sada...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.