Mišković: Delta u Srbiji uložila 2,4 milijarde evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković: Delta u Srbiji uložila 2,4 milijarde evra

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je danas da je ta kompanija najveći pojedinačni investitor u Srbiji i da je do sada ukupno investirala 2,4 milijarde evra.On je na proslavi povodom obeležavanja 25 godina kompanije kazao da je Delta državi na ime poreza u poslednjih 10 godina uplatila više od dve milijarde evra. Od prodaje naših kompanija ostvarili smo prihod od 1,8 milijardi evra.

"Delta je 2009. postala najveća kompanija u Srbiji i u BDP-u učestvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo sa skoro 10 odsto, a od tih prihoda 80 odsto je od kompanija koje je Delta sama stvorila i razvila", kazao je on.

Mišković je najavio da će Delta u budućnosti biti okrenuta agraru podsetivši da je do sada Delta imala 250 miliona evra investicija u agrarni sektor Srbiji.

On je kazao da Delta menja strategiju kada je agrar u pitanju, jer je poljoprivreda najznačajnija grana privrede i dodao da su toj oblasti potrebne velike investicije.

Mišković je kazao da će zadatak Delta agrara biti osvajanje novih svetskih dostignuća i njihova primena u srpskoj poljoprivredi, završetak i razvoj infrastrukture za otkup i izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, kao i da obezbedi plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije i EU

On je kazao da će prioritet kopmanije biti ulaganje u mlade visokoobrazovane kadrove jer će od njih zavisiti razvoj Delte, a uticaće i na razvoj Srbije.

Mišković je dodao da razvoj Delte u narednom periodu mora da se usmeri i na razvoj regiona i Evrope, podsetivši da je već započeta gradnja hotela Interkontinental u Ljubljani čije se otvaranje očekuje u aprilu 2017.

Delta će u Beograd u ovoj i narednoj godini investirati 250 miliona evra u četiri projekta: izgradnju šoping centra Delta planet, hotela Interkontinental sa poslovnom zgradom i nove poslovne zgrade Delta holdinga, najavio je Mišković.

On je ocenio da će se na taj način pokrenuti građevinska industrija i da će ta četiri projekta otvoriti 8.000 novih radnih mesta, dok će u izgradnji biti angažovano 10.000 građevinskih radnika.

Obeležavanju godišnjice Delta holdinga prisutvovali su brojni poslovni partneri kompanije, kao i gradonačelnici Beograda i Ljubljane Siniša Mali i Zoran Janković.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rođendan Delte: 500 zvanica, Miškoviću orden

Izvor: Mondo, 04.Feb.2016

Direktor Delta Holdinga Miroslav Mišković najavio je danas, na proslavi 25. godina rada svoje kompanije, nove projekte te kompanije od 250 miliona evra...Foto: MONDO Sivački Goran..Današnjoj svečanosti je prisustvovalo oko 500 gostiju, među kojima i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradonačelnik...

Nastavak na Mondo...

Delta juče proslavila 25. rođendan

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Feb.2016, 09:59

BEOGRAD – Juče, 4. februara, kompanija Delta je proslavila veliki jubilej: 25 godina rada..Pre tačno četvrt veka osnovana je Delta – tada malo privatno preduzeće, a danas jedna od najznačajnijih kompanija u regionu...Čitava 2016. godina biće u znaku obeležavanja ove značajne godišnjice....

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.