Ministarstvo privrede: Dijalogom do rešenja za IT sektor

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo privrede: Dijalogom do rešenja za IT sektor

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović najavila je razgovore sa predstavnicima domaćeg IT sektora, koji su nezadovoljni što su subvencionisane strane firme iz te oblasti, čime su stavljeni u neravnopravan položaj na tržištu.

Obradović Jovanović, koja je u Ministarstvu privrede zadužena za mala i srednja preduzeća, u izjavi novinarima u Beogradu izrazila je nadu da će se doći do optimalnog rešenja i za domaći i strani IT sektor.

"Svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ćemo insistirati na dijalogu kako bi došli do optimalnog rešenja", rekla je ona ukazavši da Ministarstvo privrede treba da dovodi strane investitore koji otvaraju nova radna mesta i da zadovolji potrebe domaćih firmi iz iste oblasti.

Najava subvencija u iznosu od milion evra za jednu stranu kompaniju koja već posluje u Srbiji, kako kažu predstavnici domaćeg IT sektora, stavlja ih u neravnopravan položaj na tržištu na kome je hroničan manjak kvalifikovanog kadra.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ministarstvo privrede: Dijalogom do optimalnih rešenja i za domaći IT sektot

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2016

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović najavila je danas razgovore sa predstavnicima domaćeg IT sektora koji su nezadovoljni što je subvencionisana strana firme iz te oblasti čime su stavljeni u neravnopravan položaj na tržištu...Obradović Jvanović, koja je u Ministarstvu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.