Ministarstvo: Dozvole za uvoz 133.650 svinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Dozvole za uvoz 133.650 svinja

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da je od početka ove godine do danas Uprava za veterinu izdala rešenja o dozvolama za uvoz 133.650 svinja.

Agenciji Beta je u Ministarstvu poljoiprivrede rečeno da taj broj izdatih rešenja o veterinarsko sanitarnim uslovima uvoza ne znači da će se realizovati uvoz svinja u tom obimu.

"Broj izdatih dozvola za uvoz nikako ne pruža tačnu informaciju o stvarnim količinama koje su uvezene u Srbiju, pa je tako prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine realizovan uvoz svinja bio deset puta manji od ukupnog broja svinja za koja su izdata rešenja", kazali su u Ministarstvu poljoprivrede.

Naglasili su i da je na osnovu podataka granične veterinarske inspekcije, obim uvoza svinjskog mesa u prva dva meseca 2016. godine manji u odnosu na isti period prošle godine.

U Ministarstvu poljoprivrede su dodali i da su 2015. na zahtev uvoznika u skladu sa Zakonom o veterinarstvu, izdata rešenja o veterinarsko sanitarnim uslovima uvoza za2.221.596 svinja, dok je ukupno realizovan uvoz bio 217.200 svinja svih kategorija.

"Uprava za veterinu ne odlučuje o tome da li će Srbija uzoziti svinjsko meso ili ne, već samo rešava zahteve stranakau skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, a poštujući potpisane međunarodne sporazume", precizirali su u Ministarstvu poljoprivrede Srbije.

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul izjavio je danas da će svinjarstvo u Srbiji biti uništeno ukoliko je tačno da je Uprava za veterinu nedavno izdala 40 dozvola za uvoz 300.000 svinja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija dozvolila uvoz 133.000 svinja

Izvor: Akter, 22.Feb.2016

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da je od početka ove godine do danas Uprava za veterinu izdala rešenja o dozvolama za uvoz 133.650 svinja..Agenciji Beta je u Ministarstvu poljoiprivrede rečeno da taj broj izdatih rešenja o veterinarsko sanitarnim uslovima uvoza ne znači da će se...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.