Ministarka: Veća pomoć poljoprivrednicima na jugu Srbije

Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: Veća pomoć poljoprivrednicima na jugu Srbije

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, izjavila je danas nakon posete Medveđi da će to ministarstvo posebno pomagati poljoprivrednicima u nerazvijenim opštinama na jugu Srbije.

Ministarka je ocenila da na teritoriji opštine Medveđa postoji veliki potencijal za razvoj stočarstva i voćarstva, ali da je najveći problem za proizvođače kako da naprave projekte kako bi konkurisali kod banaka i za evropske predpristupne fondove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Mi intezivno radimo na pripremi projekata. To radimo sa poljoprivrednim fakultetima i naučnim institutima. Oni su dobili zadatak da pripreme konkretne projekte za stočare, za buduće farmere i za voćare. Proizvođači će dobiti kompletan projekat od ministarstva koji će im biti dovoljan da konkurišu za sredstva kod banaka ili za sredstva predpristupnih fondova i oni će biti gotovi do kraja godine - naglasila je ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je ponovila da će ministarstvo posebno pomagati opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, jer su to za Vladu Srbije posebno važna područja.

- Mi ćemo učiniti sve da pomognemo, ali je potrebno da to isto hoće i žele poljoprivrednici, pogotovu što sam videla da na tom području ima dosta mladih. Takođe, veliki zadatak je i na lokalnim samoupravama kao i poljoprivrednim službama. Ako svi zajedno budemo osmislili dobre programe, sigurna sam da za te programe neće nedostajati sredstva - kazala je ministarka poljoprivrede.

Nakon Medveđe ministarka Snežana Bogosavljević Bošković je u  Leskovcu razgovarala sa predsednikom Skupštine grada Dušanom Cvetkovićem Lešnjakom, a zatim je posetila leskovačku “Roštiljijadu”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka poljoprivrede ponudila pomoć leskovačkim poljoprivrednicima

Izvor: juGmedia, 05.Sep.2015

LESKOVAC – Minsitarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković poručila je danas leskovačkim poljoprivrednicima da očekuju veliku pomoć države...Ona je, prilikom razgovora sa predsednikom Skupštine grada Dušanom Cvetkovićem istakla da Leskovac ima velike...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.