Marinković: Naredna 2016. Godina preduzetništva u Srbiji

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinković: Naredna 2016. 'Godina preduzetništva' u Srbiji

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković najavio je danas, na Samitu "100 mladih lidera", da će u Srbiji 2016. godina biti proglašena "Godinom preduzetništva".

Marinković je, na panelu "Preduzetništvo kao način života - kako početi i razvijati biznis", rekao i da će Vlada i Skupština sa predstavnicima privatnog sektora raditi na dinamičnom razvoju start-up biznisa i definisati plan i program podrške preduzetničkih inicijativa mladih i obrazovanih ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - posebno u okviru IT sektora.

Marinković je naveo i da je osnivanje Garantnog fonda za mlade preduzetnike potencijalno jedno od rešenja za podršku realizaciji biznis ideja i inovativnih projekata.

Kako je rekao, važno je iskoristiti i mogućnost motivisanja velikih privatnih kompanija da finansiraju najkvalitetnije projekte što bi se realizovalo kroz model poreskih olakšica za društveno odgovorne kompanije.

- Ono što će država sigurno učiniti je i drastično smanjenje kada je u pitanju registracija novih start-up kompanija, ukidanje parafiskalnih nameta i obezbedjivanje logističke podrške za formiranje HUB-ova, posebno za preduzeća čija je delatnost vezana za nove tehnologije i inovacije - izjavio je Marinković, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Panelu su prisustvovali mladi lideri i preduzetnici iz više od 10 zemalja, za koje je ovo bila prilika da razmene iskustava koja mogu da pomognu u razvoju preduzetništva i liderstva kod mladih u regionu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.