Naš rezultat zavisi od Kamaraša, ključan čovek

Izvor: B92, 06.Maj.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naš rezultat zavisi od Kamaraša, ključan čovek"

Smederevo -- Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razovarao je sa ambasadorom Kine Li Mančangom o Hestilovom preuzmanju srpske čeličane.

Kamaraš je podsetio da je ceremonija potpisivanja ugovora bila značajan događaj za Železaru, ali da pravi posao tek predstoji. On je istakao da saradnja sa predstavnicima Hestila već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici Železare posetiti fabriku u Kini.

"Strateški posmatrano uz finansijska ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hestila i novu tehnologiju proizvodnje koju donose, ova kupovina će predstavljati korist i za Srbiju i za Hestil. Mi se već godinu dana borimo sa teškim uslovima na tržištu i novom vlasniku smo predstavili izazove sa kojima smo se susreli u Smederevu, a od njih sada očekujemo rešenja," rekao je on.

“Prvi zajednički korak je povećanje proizvodnje i druga Visoka peć je juče krenula da radi. Sledeći korak je smanjenje troškova proizvodnje, nove investicije i uvođenje novih proizvoda koje ćemo imati u ponudi. Na kraju, mislim da je od velikog značaja dovesti mlade ljude, uspostaviti saradnju univerziteta u Srbiji i Kini i dati im mogućnost da ovde rade i obezbede sebi kvalitetan život" rekao je Kamaraš.

Ambasador je istako da očekuje da suštinska saradnja počne u narednih mesec dana i da se nada plodnim rezultatima.On je zahvalio Kamarašu što je učestvovao u pregovorima oko ove privatizacije.

“Vaše iskustvo i poznavanje lokalnih prilika je od velikog značaja i vi ste ključna ličnost u ovoj saradnji, od koje zavise naši rezultati", rekao je on.

Ovom prilikom Li Mančang je obišao postrojenja Visoka peć i Čeličana kako bi se bliže upoznao sa procesom proizvodnje čelika u Smederevu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.