Mađar Telekom otpušta 1.700 ljudi

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađar Telekom otpušta 1.700 ljudi

Budimpšeta -- Mađarski telekomunikacioni operater Mađar Telekom (Magyar) otpustiće tokom naredne dve godine približno 1.700 zaposlenih, saopštila je kompanija.

Rukovodstvo Mađar Telekoma se dogovorilo sa sindikatima o pitanju plata, broja zaposlenih i stimulansa mimo plata, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija MTI.

U proteklom periodu menadžment kompanije je preduzeo mnoštvo koraka u cilju efikasnijeg, modernijeg i dugoročno održivog funkcionisanja Mađar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Telekoma.

Njegov cilj je da sačuva tržišnu poziciju i postavi temelje za budućnost kompanije u skladu sa strateškim programom Telekom 2017, navodi se u dokumentu.

Mađar Telekom je saopštio da namerava i u buduće da svojim zaposlenima obezbedi konkurentne plate. Kompanija s manje zaposlenih će, pored manjih troškova poslovanja, uspeti lakše da se prilagodi aktuelnim izazovima i kao prava onlajn kompanija zadovolji zahteve klijenata.

Sindikalna organizacija u preduzeću je saopštila da smanjenje broja zaposlenih u 2015. i 2016. godini, kako je to navelo rukovodstvo Mađar Telekoma, smatra neizvodljivim, ali je i pored toga potpisala sporazum da bi otpušteni radnici dobili određeni paket pomoći.

Otpuštanje može da dovede do prevelikog opterećenja preostalih radnika što može negativno da utiče na njihov privatni život", ukazao je sindikat.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarski Telekom otpušta 1.700 ljudi

Izvor: Capital.ba, 25.Jul.2014, 10:01

BUDIMPEŠTA, Mađarski telekomunikacioni operater Magyar Telekom otpustiće tokom naredne dvije godine približno 1.700 zaposlenih, saopštila je kompanija. Rukovodstvo Magyar Telekoma se dogovorilo sa sindikatima o pitanju plata, broja zaposlenih i ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.