Izvor: B92, 15.Jul.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Prekinuta blokada

Kuršumlija -- Štrajkači "7. jula" i "Kopaonika" iz Kuršumlije, posle sastanka sa delagacijom MUP, prekinuli blokadu opštine, ali samo do razgovora s Vladom Srbije.

Na sastanku šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Milomira Premovića sa štrajkačkim odborom preduzeća "7. jul" i "Kopaonik" i predstavnicima lokalne samouprave, sinoć u Kuršumliji, doneta je odluka o prekidu blokade opštine.

Istovremeno, za danas je zakazan sastanak predstavnika štrajkača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i lokalne samouprave sa predstavnicima Vlade Srbije.

Predsednik štrajkačkog odbora Borivoje Urošević kaže za B92 da je dogovoreno da štrajkači deblokiraju lokalnu samoupravu, a u međuvremenu, zakazan je sastanak sa Odborom za privatizaciju Skupštine Srbije, kao i sa ministrom za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađanom Dinkićem.

Prema njegovim rečima, sastanak sa članovima Odbora za privatizaciju trebalo bi da bude održan danas u 14 časova, a nakon toga i sa resornim ministrom.

"Ja ću i dalje da insistiram da premijer Mirko Cvetković i ministar Dinkić dođu u Kuršumliju. Zato što je Cvetković bio direktor Agencije za privatizacuju kada su privatizovana ova dva preduzeća. Ministra za ekonomiju pozivamo zato što je to jedino ministarstvo koje može da pomogne finansijski i razreši ovaj problem", kazao je Urošević.

Štrajkače konfekcije, pored predsednika opštine i predsednika štrajkačkog odbora, zastupaće bivša radnica Stevka Sekić. Ona je kazala da je više od 300 radnika privatizovane konfekcije na ivici egzistencije i da taj problem danas mora biti rešen.

Sekićeva je optužila pojedine pisane medije da su iskrivili sliku događaja od pre nekoliko dana, kada je ona sa štapom u ruci tražila predsednika opštine po kuršumlijskim kafićima, ističući da ona svakako nosi štap ali da nije želela da izazove incident.

"Bez štapa ne hodam i poneću ga za Beograd. Mi ćemo gospodinu Dinkiću da predočimo da smo stvarno oštećeni, da smo ugroženi i da nemamo mogućnosti da se borimo da preživimo, da prehranimo decu i da ih školujemo. Mislim da je krajnje vreme da neko jednom shvati da treba da nam pomogne i da se ovaj slučaj već jednom okonča u pozitivnom smislu", kazala je ona.

Štrajkački odbor privatizovanih preduzeća iz Kuršumlije najavljuje da će, ukoliko ne bude zadovoljan današnjim pregovorima u Beogradu, u četvrtak ponovo blokirati lokalnu samoupravu u Kuršumliji, ali i magistralni put Niš-Priština.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljena blokada SO

Izvor: Capital.ba, 14.Jul.2009, 12:20

KURŠUMLIJA, Oko 200 radnika Šumsko-industrijskog kombinata 'Kopaonik' i modne konfekcije '7. juli' nastavili su deveti dan blokadu rada lokalne samouprave u Kuršumliji. Radnici zahtijevaju da u ovaj grad dođu premijer Srbije Mirko Cvetković i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić...

Nastavak na Capital.ba...

Odblokirana zgrada opštine u Kuršumliji

Izvor: RTS, 15.Jul.2009

Radnici preduzeća "7. juli" i "Kopaonik" prekinuli blokadu zgrade opštine Kuršumlija. Za sutra najavljeni pregovori sa članovima Odbora za privatizaciju i ministrom Dinkićem. Ako štrajkači budu nezadovoljni pregovorima, ponovo će blokirati zgradu. ..Štrajkački odbor preduzeća "7. juli" i "Kopaonik"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.