Kriza nagriza krila Lufthanze

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza nagriza krila Lufthanze

Nemačka avio-kompanija Lufthanza snizila je prognozu svog profita za 2015. godinu, u svetlu usporavanja globalne ekonomije.

"Kada gledamo u budućnost, očekujemo da će ekonomsko usporavanje i nastavak pada broja putnika zbog oštre konkurencije naneti štetu našem profitu iz poslovanja u narednoj godini", izjavio je izvršni direktor Lufthanze, Karsten Spor.

On je dodao da je upravo to razlog zbog koga je potrebno izmeniti projekcije za 2015. godinu, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Frans pres.

Nešto ranije, Lufthanza je prognozirala operativni profit od oko dve milijarde evra za 2015. i od milijardu evra za ovu godinu, međutim, prema najnovijim projekcijama, profit u 2015. bi trebalo da bude "znatno iznad" milijardu evra.

"Za tekuću godinu, Lufthanza ostaje pri uverenju da će dostići zacrtane ciljeve, uprkos poteškoćama u trećem kvartalu i štrajku koji je umanjio zaradu za 170 miliona evra", navodi se u saopštenju.

Kako navodi agencija Frans pres, samo u trećem kvartalu, Lufthanza je registrovala skok neto profita od 24,7 odsto na 561 milion evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.