Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristalina Georgijeva nova šefica Svetske banke

Kristalina Georgijeva, bivša evropska komesarka za humanitarnu pomoć i vanredne situacije, imenovana je danas za glavnog izvršnog direktora Svetske banke.

"Evropska komesarka za budžet EU i potpredsednica Evropske komisije Kristalina Georgijeva iz Bugarske podnela je danas ostavku na te funkcije u Briselu kako bi postala glavni izvršni direktor Svetske banke", navodi se u saopštenju Komisije, a prenosi agencija Frans pres.

- Sa velikim žaljenjem sam prihvatio odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kristaline Georgijeve da podnese ostavku u Evropskoj komisiji - izjavio je predsednik Komisije Žan Klod Junker.

Georgijeva, koja je nedavno izgubila u trci za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, u kojoj se između ostalih nadmetala i sa bivšim šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, zameniće na poziciji glavnog izvršnog direktora Svetske banke Mulianija Indravatija, koji je u julu došao na tu funkciju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kristalina Georgijeva nova šefica Svetske banke

Izvor: B92, 28.Okt.2016

Kristalina Georgijeva, bivša evropska komesarka za humanitarnu pomoć i vanredne situacije, imenovana je za glavnog izvršnog direktora Svetske banke...Potpredsednica Evropske komisije Kristalina Georgijeva daće ostavku na tu funkciju do kraja decembra, kako bi stupila na novu funkciju u Vašingtonu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.