Kravčenko: NIS će godinu završiti u plusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kravčenko: NIS će godinu završiti u plusu

BEOGRAD - Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je za RTS da će ova kompanija i pored sadašnjeg gubitka godinu završiti pozitivno.

On je rekao da je NIS i u prva tri meseca ove godine ostvario gubitak od 11 milijardi dinara, precizirajući da je 70 odsto gubitka iz januara, dok se u februaru i martu, taj gubitak smanjuje.

Program poslovodstva NIS-a predviđa da tendenciju pada uspori, a do kraja godine planirano je da se ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << profit.

Kravčenko kaže da će NIS vozačima u Srbiji jeftinije gorivo moći da ponudi tek za dve godine.

Direktor NIS-a kaže i da je Upravni odbor kompanije najviše pažnje posvetio revizorskom izveštaju za prošlu godinu koji pokazuje da je kompanija imala gubitak od osam milijardi dinara.

Na pitanje da li će novog revizora koga je angažovao Upravni odbor NIS-a platiti ta kompanija ili država, Kravčenko je rekao da je u ovom slučaju Vlada odlučila da taj posao plati država.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kravcenko o rezultatima revizije poslovanja kompanije u 2008. godini i odlukama Upravnog odbora od 29.05.09

Izvor: Economy.rs, 03.Jun.2009

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravcenko o rezultatima revizije poslovanja kompanije u 2008. godini i odlukama Upravnog odbora od 29.05.09: Razmatranje rezultata revizije izvestaja za 2008. godinu ne sme da potisne u drugi plan glavni zajednicki zadatak akcionara i menadzmenta: izvodjenje kompanije iz...

Nastavak na Economy.rs...

NIS: Gubici u prva tri meseca

Izvor: AutoBrief.com, 03.Jun.2009

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je da je kompanija u prva tri meseca ove godine poslovala sa gubitkom od 11 mlrd RSD. Osvrćući se na rezultat revizorskog izveštaja za prošlu godinu, Kravčenko je rekao da je utvrđen gubitak od oko osam milijardi dinara....

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.