Koridor 10: Najteže gradilište u Evropi

Izvor: B92, 01.Feb.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 10: Najteže gradilište u Evropi

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da bi ceo Koridor 10 trebalo da bude završen do kraja 2017. godine.

Mihajlovićeva je za TV Pink kazala da je deonica Srpska kuća – Levosoje trenutno najteže gradilište u Evropi i da su u tome saglasni i domaći i strani inženjeri.

Prema njenim rečima, neće biti problem ako se izgradnja Koridora 10 završi mesec ranije ili kasnije, ali da bi to trebalo da bude kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2017.

Govoreći o problemima sa grčkom kompanijom Aktor na istočnom kraku Koridora 10, Mihajlovićeva je kazala da su ugovori probijeni i da je očigledno da postoje određeni finansijski problemi.

Govoreći o skraćenju vremena za transport između Srbije i Grčke, ministarka je kazala da mi imamo problem predugog transporta robe sa svim okolnim zemljama i da je nedopustivo da roba u današnje vreme stoji satima na granici.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Žeželjev most do kraja 2017, gradiće se i brzi put do Zrenjanina

Izvor: Kurir, 01.Feb.2017

...Mihajlović je posle razgovora sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem, rekla i da bi radovi na izgrađi Fruškogorskog koridora od Rume do Novog Sada mogli da krenu već početkom 2018Posle razgovora o realizaciji infrastukturnih projekata u Vojvodini, Mirović je najavio da bi radovi na gradnji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.