Konkurs za izgradnju mini HE

Izvor: B92, 18.Feb.2013, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za izgradnju mini HE

Beograd -- Ministarstvo energetike Srbije sutra će objaviti javni poziv za izgradnju mini hidroelektrana na 317 mesta u Srbiji.

Kako je najavljeno, konkurs kojim se pozivaju zainteresovani domaći i strani investitori da podnesu prijave za izgradnju malih hidroenergetskih objekata, biće otvoren do 5. aprila.

Konkursom se pozivaju zainteresovani domaći i strani investitori da podnesu prijave za izgradnju malih hidroenergetskih objekata. U Ministarstvu su ranije kazali da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se poziv za dodelu energetskih dozvola za gradnju malih hidroelektrana objaviti u saradnji sa lokalnim samuopravama.

Prema ranijim podacima, na teritoriji Srbije postoji 856 lokacija sa tehničkim mogućnostima za izgradnju malih hidrocentrala snage od 100 kilovata (kW) do 10 megavata (MW).

Ukupna instalisana snaga tih kapaciteta iznosila bi oko 450 megavata sa godišnjom proizvodnjom od oko 1.600 gigavata (Gwh), što je jednako 2,3 miliona tona utrošenog lignita ili 400.000 kubnih metara uvezenog prirodnog gasa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra javni poziv za male hidroelektrane

Izvor: Akter, 18.Feb.2013

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine objaviće sutra javni poziv za izgradnju mini hidroelektrana na 317 lokacija u Srbiji

Nastavak na Akter...

Danas javni poziv za izgradnju 317 mini hidroelektrana

Izvor: Ekologija.rs, 19.Feb.2013, 09:33

Konkursom se pozivaju zainteresovani domaći i strani investitori da podnesu prijave za izgradnju malih hidroenergetskih objekata.

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.