Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za zaštitu konkurencije kaznila Vital i Viktoria oil

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije novčano je kaznila kompanije Viktorija oil iz Šida i Vital iz Vrbasa jer je utvrdila da su narušile konkurenciju na tržištu jestivog ulja.

Te dve uljare treba da u budžet Srbije uplate po 0,33 odsto ukupnog godišnjeg prihoda u 2014. godini, što je za Viktoria oil oko 23,15 miliona dinara, a za Vital 8,60 miliona dinara.

Viktoria oil i Vital su septembra 2014. godine skopili restriktivan sporazum kojim se ograničava i kontroliše >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << proizvodnja na tržištu jestivog ulja.

Komisija je utvrdila da Vital pod svojom robnom markom proizvodio i punio ulje u Viktorija oilu i da je povreda konkurencije trajala 11 meseci i 10 dana.

Preuzimanjem proizvodnje ulja od Vitala, kompanija Viktorija oil je, kako je objavila Komisija, povećavala svoj tržišni udeo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.