Kina pomaže seljacima sa 15 milijardi dolara

Izvor: S media, 21.Jan.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pomaže seljacima sa 15 milijardi dolara

Kineski seljaci će dobiti 98,6 milijardi juna (15 milijardi dolara) kao pomoć za ublažavanje posledica suše, saopštilo je danas ministarstvo finansija u Pekingu.

Pomoć treba da poveća primanja seljaka i umanji im troškove za dizel, djubrivo i pesticide. Lokalne vlasti će podeliti novac pre prolećne setve.

Kina kupuje 200 Boingovih aviona

Zvaničnici kažu da je suša pogodila četiri miliona hektara obradive zemlje na severu i jugu Kine, uništavajući useve.

Beta

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kina pomaže seljacima sa 15 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 21.Jan.2011

PEKING, Kineski seljaci će dobiti 98,6 milijardi juna (15 milijardi dolara) kao pomoć za ublažavanje posljedica suše, saopštilo je danas ministarstvo finansija u Pekingu. Pomoć treba da poveća primanja seljaka i umanji im troškove za dizel, đubrivo i pesticide. Lokalne vlasti će podjeliti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.