Kina kaznila farmaceutskog giganta

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina kaznila farmaceutskog giganta

Sud u Kini je kaznio britansku farmaceutsku kompaniju GlaksoSmitKlajn sa 492 miliona dolara, javila je danas kineska novinska agencija Sinhua.

Kako se navodi, sud je kaznio i bivšeg menadžera GlaksoSmitKlajna u Kini, britanskog državljanina Marka Rejlija ma zatvorsku kaznu zbog podmićivanja lekara i bolnica.

Cilj koruptivnih radnji bilo je korišćenje lekova GlaksoSmitKlajna. Sinhua je javila da su Rejli i ostali, optuženi u ovom slučaju, dobili od dve do četiri godine zatvorske kazne.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina kaznila farmaceutskog giganta GlaksoSmitKlajn

Izvor: Studio B, 19.Sep.2014

Sud u Kini je kaznio britansku farmaceutsku kompaniju GlaksoSmitKlajn sa 492 miliona dolara, javila je danas kineska novinska agencija Sinhua...Kako se navodi, sud je kaznio i bivšeg menadžera GlaksoSmitKlajna u Kini, britanskog državljanina Marka Rejlija  ma zatvorsku kaznu zbog podmićivanja lekara...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.