Kazahstan slavi Vidovdan: Nacionalni dan Srbije obeležava se na NAJVEĆOJ svetskoj izložbi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazahstan slavi Vidovdan: Nacionalni dan Srbije obeležava se na NAJVEĆOJ svetskoj izložbi!

Paviljon Srbije na izložbi Ekspo Astana 2017 projekat od državnog značaja

Nacionalni dan Srbije biće obeležen na Svetskoj izložbi, Ekspo Astana 2017, celodnevnim programom na Paviljonu Srbije, 28. juna u Astani, glavnom gradu Kazahstana.

Kako se navodi u saopštenju, obeležavanje Nacionalnog dana uz program koji će objediniti kulturni sadržaj, predstavljanje turističke ponude i filmove o Srbiji, kao i zabavni program, organizuje Ministarstvo trgovine, telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i turizam uz podršku Turističke organizacije Srbije.

Dodaje se da će Nacionalni dan biti posvećen istorijskom i kulturnom nasleđu Srbije sa ciljem unapređenja turizma i najavljuje da će još jedan događaj biti organizovan 10. jula na Nacionalni dan Nauke i dan rođenja Nikole Tesle.

Najveća svetska izložba Ekspo Astana 2017 na kojoj učestvuje 115 zemalja i 20 međunarodnih organizacija, otvorena je 10. juna i trajaće do 10. septembra ove godine, a očekuje se da će je posetiti preko pet miliona ljudi iz celog sveta.

Kako se navodi u saopštenju, Paviljon Srbije je za samo dve nedelje od otvaranja, posetilo skoro 30.000 posetilaca iz celog sveta, među kojima su državnici, ambasadori, privrednici.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Maja Mandrapa Gašić, kazala je da je Paviljon Srbije na izložbi Ekspo Astana 2017, projekat od državnog značaja i da je Nacionalni dan koji se obeležava na Vidovdan idelana prilika da se narodu Kazahstana, Srbija predstavi kao zemlja bogate istorije i tradicije, sa jasnom vizijom društva u budućnosti.

- Želimo da svi koji posete srpski paviljon osete i našu tradicionalnu gostoljubivost i srdačnost, svojstvenu za dane velikog slavlja, ali i da kroz učestovanje u jednoj savremenoj izložbenoj postavci, dožive našu težnju ka modernizaciji i tehnološkom razvoju - kazala je ona.

Tema EKSPO 2017 - Astana, kako se podseća, je „Energija za budućnost /Future energy/", a ugovor o učešću Srbije na toj manifestaciji potpisan je 24. avgusta 2016. godine u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.